Denna gratängen gjorde jag ofta för länge sen, men nu var det jättelänge sen som jag gjorde den. Testa att byta ut tonfisken mot räkor eller crabstick.
Ingredienser:
Till 4-5 personer:
4 ägg
1 burk tonfisk
1 gul lök
dill
citron
7 skivor toastbröd
2 dl riven ost
Sås:
3 dl mjölk
1 dl grädde
100 g margarin
3 msk mjöl
salt
peppar
1 nypa socker
Gör så här:
Koka äggen. Hacka dem och lägg dem i en smörad form. Skala och hacka löken. Lägg i tonfisken, löken och dillen. Pressa lite citron över. Smält smöret i en gryta, tillsätt vetemjölet och rör runt. Häll i grädden, mjölken och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Häll såsen över gratängen. Skär brödet i tärningar och lägg dem över såsen. Strö på osten och sätt in gratängen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.