Jag bjöd på en påskinspirerad chokladbollstårta med passionsfruktsmousse.
Jag toppade tårtan med chokladbollar och chokladägg.
Ingredienser:
Chokladbollssmet:
200 g smör
6 dl havregryn
3 dl socker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
kokos
gul karamellfärg
Passionsfruktsmousse:
200 g passionsfruktspuré
3 gelatinblad
100 g färskost
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Garnering:
chokladägg och chokladbollar
Gör så här:
Chokladbollar:
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn. Tryck ut 2/3 i en springform ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Rulla små chokladbollar av resten av smeten och rulla i kokos som blandats med lite gul karamellfärg.
Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp passionsfruktspurén och låt svalna lite. Blanda hälften av passionsfruktspurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden. Smält gelatinbladen i resten av purén och blanda i det i moussen. Blanda till sist ner grädden. Häll moussen i formen över chokladbollssmeten och ställ i frysen i ca 3 timmar. Ta ut och garnera med chokladbollarna och chokladägg.