Kvällens middag blev en vegetarisk tacopaj med quornfärs. Snart dax för fotboll. Heja Liverpool!
Till en paj behöver du.
Ingredienser:
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1½ dl mjölk
Fyllning 1:
500 g quornfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Fyllning 2:
2 hackade tomater
1 hackad gul lök
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
1 dl majs
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
Gör så här:
Deg:
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 225 grader.
Fyllning 1:
Skala och hacka löken och bryn tillsammans med quornfärsen. Tillsätt vatten och kryddmix.
Fyllning 2:
Hacka tomat och lök. Blanda creme fraiche, majonäs, riven ost, majs, vitlök, salt och lägg i tomat och lök.
Lägg färsen i pajskalet och lägg över fyllning nummer 2.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med grönsallad och nachochips.