fredag 26 oktober 2012

Aprikosbröd

Jag var iväg med mina jobbarkompisar på kvällen och när jag kom hem hade min sambo bakat aprikosbröd.
Aprikosbrödet är ett lättbakat och väldigt gott bröd som inte ska jäsas, utan du bara rör ihop till en smet och häller det i en form. Det håller sig färskt i flera dagar och uppskattas både av stora och små.

Ingredienser:
6 dl vetemjöl                                       
1 dl linfrö
1 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 dl hackade torkade aprikoser
5 dl filmjölk
1 msk ljus sirap

Blanda först alla torra ingredienser.

Tillsätt filmjölk och sirap. Rör runt till en smet och häll i en smord brödform. Grädda i 200 g i ca en timme. Lägg ev över aluminiumfolie i slutet av gräddningen.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut