måndag 29 oktober 2012

Bacongratinerad kycklingtoast

Idag blev det en lyxigare variant av toast med kycklingfilé och baconröra.
Till den serverades det pommes och en grönsallad.

Ingredienser:

Till 8 toast behöver du.
1 stort lantbröd
smör
2 stora kycklingfiléer

Röran:
125 g smaksatt philadelphiaost. (Jag hade smak av grillad paprika).
2 dl creme fraiche

2 pkt bacon
1 ½ dl riven ost
1 gul lök
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk grillkrydda

Stek kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Skär bacon i småbitar och stek dem knaprigt. Finhacka löken och bryn den i en panna.
Riv osten. Blanda philadelphiaost och creme fraiche. Lägg i bacon, ost, lök och kryddor.
Skär brödet i skivor och bre på smör. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg det på brödet. Toppa med ost och baconröra och gratinera ugnen i på 225 grader tills de har fått fin färg.








Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut