Idag blev det en köttfärspaj i grekisk stil.
Prova gärna även pajen med lammfärs.
Pajdeg:
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
400g blandfärs
4 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
50 g soltorkade tomater
150 g broccoli
100 g fetaost
Äggstanning:
3 ägg
1,5 dl creme fraiche
1 dl mjölk eller grädde1 tsk salt
½ kruka färsk basilika
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten. Skala och hacka lök och vitlök och bryn dem utan att de tar färg. Tillsätt färs och tomat puré och kryddor. Bryn några minuter till. Fördela färsen i pajskalet. Skär de soltorkade tomaterna, broccolin och fetaosten i bitar och lägg det över färsen.
Äggstanning:
Vispa ihop ägg, creme fraiche och mjölk/grädde. Salta och lägg i grovhackad basilika. Häll över pajen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min på 200° eller till äggstanningen har stelnat. Lägg på folie i slutet av gräddningen.
Servera med en god sallad och några goda oliver.
Servera med en god sallad och några goda oliver.
Det absolut bästa receptet!!! Så jäkla god!!
SvaraRaderaVa kul att höra!! / mvh Linda
Radera