Thailändsk mat är aldrig fel och kan varieras på många sätt. Vill du ha andra grönsaker så tar du dem istället.
Vill du ha det starkare så lägger du i mer röd curry.
Vill du ha det starkare så lägger du i mer röd curry.
Ingredienser:
1 röd paprika
½ blomkålshuvud
½ färsk hackad ananas
2 st vitlöksklyftor
2 msk röd curry (thailändsk)
1 ½ msk sesamolja
1 msk flytande honung
1 st lime, skal och saft
1 hönsbuljongtärning
2 tsk kinesisk soya
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
1 msk maizena mjöl
Servera med nykokt jasminris.
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor och grovhacka paprika, lök, blomkål och ananas. Riv limeskalet och ingefäran. Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg i blomkål, lök och paprika och bryn lite till.
Pressa ner vitlöken i pannan, tillsätt sesamolja, röd curry, soya, lime, ingefära, buljongtärningen, honung och ananas. Rör runt och häll i kokosmjölken och vatten.
Red av med maizena mjöl.
Låt det sjuda i 6-8 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar