lördag 22 december 2012

Lyxig pasta med oxfilé


Efter en dag med fullt upp så lagade jag en pastasås med oxfilé, champinjoner, rödlök och chevréost. Jag serverade den till färsk pasta.

Till 4 personer behöver du..
500 g oxfilé
200 g färska champinjoner
1 rödlök
100 g chevréost
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 msk finhackad persilja
maizenamjöl

Blanda ihop grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt osten, fond och kryddor. 
Låt koka ihop i några minuter. 
Red av med mazienamjöl.

Putsa och skär oxfilén i strimlor. Skiva champinjoner och lök. Stek köttet hastigt i en panna. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. 
Lägg i champinjonerna och till sist rödlöken. Häll såsen över köttet och blanda i persiljan.
Servera med färsk pasta och en grönsallad.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut