Ibland känns det som att man glömmer bort hur gott det är med en vanlig korv.
Gjorde en ugnstekt falukorv som jag fyllde med äpple, lök, bostongurka och ost.
Till denna serverades potatismos.
Ingredienser:
1 falukorv ca 800 g
1 gul lök
1 äpple
2-3 msk bostongurka
2-3 msk bostongurka
senap
ketchup
1 dl riven ost
ketchup
1 dl riven ost
Gör så här:
Skala och börja koka potatisen.
Ta av skinnet på falukorven och skär snitt över hela korven.
Lägg den i en ugnsform. Fyll snitten med skivad lök och äppelskivor.
Ringla över senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka på falukorven.
Sätt in falukorven i ugnen i ca 45 minuter på 200 grader. Lägg på osten i slutet av tillagningen.
Gör potatismoset under tiden.
Och så här gör du moset....
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet, stöt potatisen och lägg i smör och mjölk. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar, persillade och lite aromatkrydda.
Sätt in falukorven i ugnen i ca 45 minuter på 200 grader. Lägg på osten i slutet av tillagningen.
Gör potatismoset under tiden.
Och så här gör du moset....
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet, stöt potatisen och lägg i smör och mjölk. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt, peppar, persillade och lite aromatkrydda.
En klassiker som faktsikt smakar så gott :) !
SvaraRadera