Jag tycker väldigt mycket om att ha färsk persilja i mat och ikväll lagades det persiljejärpar med potatis och gräddsås. Blir det några över, så är det mums att lägga på mackan dagen efter.
Ingredienser:
Till ca 12 järpar behöver du.
700 g blandfärs
1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
1 dl ströbröd
1 riven lök
1 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk aromat
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ½ dl finklippt persilja
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, kalvfond, persilja och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. Forma färsen till ovala järpar och stek dem i smör.
Ta upp järparna och håll dem varma i ugnen medan du gör såsen.
Såsen:
Skyn från biffarna
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
1 tsk salt
1 tsk aromat
1 krm vitpeppar
700 g blandfärs
1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
1 dl ströbröd
1 riven lök
1 ägg
1 msk kalvfond
1 tsk aromat
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ½ dl finklippt persilja
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, kalvfond, persilja och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. Forma färsen till ovala järpar och stek dem i smör.
Ta upp järparna och håll dem varma i ugnen medan du gör såsen.
Skyn från biffarna
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
1 tsk salt
1 tsk aromat
1 krm vitpeppar
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar