söndag 9 juni 2013

Fyllda grillade kycklingfiléer med whiskeysås




Mycket grillat blir det när det är så här fint väder och i går var inget undantag. 
Jag grillade fyllda kycklingfiléer med whiskeysås och en krämig potatisgratäng till. 
Jag la kycklingen i ett grillhalster för att hålla ihop dem bättre.


Ingredienser:
Till 4 personer.
4 kycklingfiléer
1 påse mozzarellaost
4 skivor vitlökssalami        
4 soltorkade tomater
16 basilika blad
salt
peppar
grillolja 
Gör så här:
Skär ett snitt i varje filé och vik ut dem. Salta och peppra.
Lägg på en salamiskiva på varje kycklingfilé. Skär mozzarellan i skivor och strimla de soltorkade tomaterna.
Fördela ost, tomater i kycklingen och lägg till sist på basilika blad. Tryck ihop filéerna och salta och peppra utvändigt. 
Häll på lite grillolja och låt det stå en stund. Jag la kycklingfiléerna i ett grillhalster så att de höll ihop under grillningen. 




Whiskeysås:
Ingredienser:
1 schalottenlök
½ dl kycklingfond  
                               
  
1 dl whiskey
2 dl vatten
4 dl grädde

soya
25 g smör + till att fräsa löken i.
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 tsk socker
ev maizena mjöl
Gör så här:
Såsen räcker till 4-6 personer
Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. 
Häll i whiskyn, kycklingfond, vatten och grädde.
Låt såsen koka ihop och till sätt smöret. Krydda och red ev av med maizena mjöl.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut