Mycket grillat blir det när det är så här fint väder och i går var inget undantag.
Jag grillade fyllda kycklingfiléer med whiskeysås och en krämig potatisgratäng till.
Jag la kycklingen i ett grillhalster för att hålla ihop dem bättre.
Till 4 personer.
4 kycklingfiléer
1 påse mozzarellaost
4 skivor vitlökssalami
4 soltorkade tomater
16 basilika blad
salt
peppar
grillolja
Gör så här:
Skär ett snitt i varje filé och vik ut dem. Salta och peppra.
Lägg på en salamiskiva på varje kycklingfilé. Skär mozzarellan i skivor och strimla de soltorkade tomaterna.
Fördela ost, tomater i kycklingen och lägg till sist på basilika blad. Tryck ihop filéerna och salta och peppra utvändigt.
Häll på lite grillolja och låt det stå en stund. Jag la kycklingfiléerna i ett grillhalster så att de höll ihop under grillningen.
Whiskeysås:
1 schalottenlök
½ dl kycklingfond
1 dl whiskey
2 dl vatten
4 dl grädde
soya
25 g smör + till att fräsa löken i.
25 g smör + till att fräsa löken i.
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 tsk socker
ev maizena mjöl
Gör så här:
Såsen räcker till 4-6 personer
Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull.
Häll i whiskyn, kycklingfond, vatten och grädde.
Låt såsen koka ihop och till sätt smöret. Krydda och red ev av med maizena mjöl.
Låt såsen koka ihop och till sätt smöret. Krydda och red ev av med maizena mjöl.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar