söndag 13 oktober 2013

Choklad och Lemoncurd mousse

Vi hade goda vänner på besök och till dessert bjöd vi på en choklad och lemoncurd mousse som toppades med krossade fingerskex. Det är en dessert som går fort att göra och kan förberedas.

Ingredienser:

Till 4 personer behöver du:
250 g mascarponeost
2 dl creme fraiche

2 msk florsocker

Fyllning:
50 g blockchoklad
0,75 dl lemoncurd

Garnering:
krossade fingerskex

Gör så här:

Rör ihop mascarponeost, creme fraiche, och florsocker. Dela upp smeten i 2 skålar.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner den slarvigt i den ena smeten. 
Blanda i lemoncurden i den andra.
Lägg först i chokladmoussen i ett fint glas och lägg sedan försiktigt i lemoncurdmoussen.
Ställ kallt.
Krossa fingerskexen och fördela över moussen strax innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut