tisdag 15 oktober 2013

Potatispuckar med broccoli

I söndags åt vi kycklingschnitzel med potatispuckar och till det hade vi en madeirasås.
Potatisen tillagade jag i ett muffinsbleck.
Schnitzeln kommer jag att lägga ut receptet på i morgon.

Ingredienser:
Till 9 potatispuckar behöver du:

0,6 kg potatis
40 g broccoli
2 ½ dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl riven ost
½ tsk salt + lite salt på varje lager potatis.
½ tsk aromat
½ tsk persillade

Gör så här:

Smörj ett muffinsbleck med smör. Blanda ihop grädde, ägg, ost och kryddor.
Skala och skiva potatisen. Skär broccolin i små bitar. 
Varva potatis och broccoli i formarna.
Salta lite på varje potatislager. Häll på grädd och ägg blandningen och grädda i ugnen på 200 grader tills potatisen är mjuk.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut