fredag 31 januari 2014

Fisk och räkpanna

Igår var det torsk med räkor som stod på menyn. Till fisken hade vi  kokt potatis och en sallad. Idag var det min sambo som lagade maten. Det bjöds på fyllda kycklingfiléer med potatis och grönsaker i ugn. Det är så lyxigt att få komma hem och maten är nästan klar och det är fredag.
Till alla läsare önskar jag en riktigt bra helg!

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
600 g torsk
ca 10 cm purjolök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl sherry
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk citronsaft
1 dl färsk hackad dill
2 dl skalade räkor
salt
Garnering:
citron 
dill

Gör så här:
Skär fisken i portionsbitar och salta den. Skiva ner purjolöken och hacka dillen.
Stek fisken lätt på båda sidor i smör. Lägg i purjolöken och fräs lite till.
Häll på grädde, creme fraiche, sherry och citronsaft och låt såsen puttra i hop tills fisken är genomstekt.
Smaka av med ev mer salt. Lägg i dillen och räkorna och servera genast.
Servera till kokt eller pressad potatis.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut