Måndag igen och januari är snart slut. Det känns som veckorna bara flyger iväg.
I helgen lagades en lasagne med smak av taco och toppade den med samma topping som jag brukar ha när jag gör tacopaj.
Ingredienser:
Till en stor form som räcker till 8 personer behöver du:
lasagneplattor
1,4 kg blandfärs
2 dl vatten
1 stor gul lök
1 burk tacosås (medium 230 g)
2 påsar tacokrydda (á 40 g)
salt
Gör så här:
Skala och skär löken i bitar. Bryn färs och lök. Tillsätt vatten, tacosås och tacokrydda.
Smaka av med salt.
Ostsås:
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smör
½ dl vetemjöl
½ msk socker
1 dl riven ost
vitpeppar
salt
½ tsk aromat
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret. Häll i mjölk och grädde.
Lägg i osten. Låt koka ihop under omrörning. Krydda med salt, peppar, aromat och socker.
Topping:
2 hackade tomater
1 hackad gul lök
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
2 dl majs
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
Gör så här:
Hacka tomat och lök. Blanda creme fraiche, majonäs, riven ost, majs, vitlök, salt och lägg i tomat och lök.
Lasagnen:
Lägg ett tunt lager ostsås i botten av en form och sedan lasagneplattor, köttfärs, ostsås, plattor, köttfärs osv. Avsluta med köttfärs och ostsås. Sätt in i ugnen på 200 grader tills lasagneplattorna nästan är mjuka. Lägg toppingen och sätt in i ugnen tills toppingen har fått lite färg och är varm.
Servera med en sallad till.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar