torsdag 13 februari 2014

Torskfilé med soltorkade tomater, lime och basilika

Jag vill börja med att gratulera Charlotte Kalla till hennes andra silver i OS. Jättekul!  
Hemma hos oss lagades det fisk ikväll.
Det blev en fiskrätt med smak av soltorkade tomater, lime och basilika.
Jag använde fryst torskfilé, men det går lika bra med färsk fisk.
Rätten sköter sig själv i ugnen medans potatisen kokar.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
600 g torsk
7 st hackade soltorkade tomater
½ kruka hackad färsk basilika
2 ½ dl grädde
2 dl creme fraiche
skal och saft från 1 lime
1 msk balsamvinäger
salt 
citronpeppar

Gör så här:
Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och citronpeppar runt om.
Sätt in fisken i ugnen på 200 g i 15 minuter och ta ut den. (Använder du färsk fisk så behöver du inte sätta in den i ugnen innan du häller på såsen). Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen igen i ca 30-35 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut