Kladdkakor av olika slag uppskattas både av stora och små.
Denna gången toppade jag den med choklad och daimgrädde.
Ingredienser:
200 g ljus blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
Chokladgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk florsocker
1 1/2 msk florsocker
1 ½ msk kakao
1 dubbeldaim
Gör så här:
Smörj en springform (ca 24 cm i diameter)
Smält blockchokladen och smöret. Vispa ägg och socker och blanda i mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladen i äggröran.
Vänd ner mjölet och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Kakan ska vara lite gungig när du tar ut den. Kakan ska stå till dagen efter.
Chokladgrädde:
Vispa grädden och lägg i florsocker och kakao. Krossa daimen.
Lägg på grädden på kakan och smula över den krossade daimen.
Gör så här:
Smörj en springform (ca 24 cm i diameter)
Smält blockchokladen och smöret. Vispa ägg och socker och blanda i mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladen i äggröran.
Vänd ner mjölet och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Kakan ska vara lite gungig när du tar ut den. Kakan ska stå till dagen efter.
Chokladgrädde:
Vispa grädden och lägg i florsocker och kakao. Krossa daimen.
Lägg på grädden på kakan och smula över den krossade daimen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar