Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor.
Ingredienser:
Till 4 portioner:
8 grönmusslor (förkokta)
4 st pilgrimsmusslor
200 g färsk torskfilé
1 röd chili finhackad
1 st röd paprika i mycket små tärningar
2 st schalottenlökar, finhackade
1 st vitlöksklyfta
½ citron (skal och saft)
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vitt vin
1 st fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
5 dl mjölk
25 g smör
2 st schalottenlökar, finhackade
1 st vitlöksklyfta
½ citron (skal och saft)
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vitt vin
1 st fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
5 dl mjölk
25 g smör
maizena mjöl
salt
peppar
Garnering:
aioli
200 g färska räkor
Gör så här:
Tina pilgrimsmusslorna, skär torsken i kuber. Skiva pilgrimsmusslorna.
Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret.
Tillsätt vin, buljongtärning och citronsaft. Koka sakta i 10 minuter. Häll i grädde och mjölk.
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Stek torsken och pilgrimsmusslorna snabbt i en panna och ta upp och håll varmt vid sidan. Lägg i grönmusslorna och låt koka någon minut. Lägg i torsken och pilgrimsmusslorna.
Toppa med en klick aioli och färska räkor.
salt
peppar
Garnering:
aioli
200 g färska räkor
Gör så här:
Tina pilgrimsmusslorna, skär torsken i kuber. Skiva pilgrimsmusslorna.
Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret.
Tillsätt vin, buljongtärning och citronsaft. Koka sakta i 10 minuter. Häll i grädde och mjölk.
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Stek torsken och pilgrimsmusslorna snabbt i en panna och ta upp och håll varmt vid sidan. Lägg i grönmusslorna och låt koka någon minut. Lägg i torsken och pilgrimsmusslorna.
Toppa med en klick aioli och färska räkor.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar