onsdag 29 oktober 2014

Fisk och skaldjursoppa

På hösten när det är ruskigt väder ute, så är det extra gott att äta en värmande soppa.
Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor. 

Ingredienser:
Till 4 portioner:
8 grönmusslor (förkokta)
4 st pilgrimsmusslor
200 g färsk torskfilé
1 röd chili finhackad 

1 st röd paprika i mycket små tärningar
2 st schalottenlökar, finhackade
1 st vitlöksklyfta
½ citron (skal och saft)
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vitt vin
1 st fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
5 dl mjölk
25 g smör
maizena mjöl
salt
peppar

Garnering:
aioli
200 g färska räkor

Gör så här:
Tina pilgrimsmusslorna, skär torsken i kuber. Skiva pilgrimsmusslorna. 

Fräs lök, paprika, chili, vitlök, citronskal och ingefära i en stor kastrull i smöret.
Tillsätt vin, buljongtärning och citronsaft. Koka sakta i 10 minuter. Häll i grädde och mjölk.
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Stek torsken  och pilgrimsmusslorna snabbt i en panna och ta upp och håll varmt vid sidan. Lägg i grönmusslorna och låt koka någon minut. Lägg i torsken och pilgrimsmusslorna.
Toppa med en klick aioli och färska räkor.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut