onsdag 26 november 2014

Pastalåda med spenat, skinka och fetaost

Pastalåda går fort att laga och är gott att ta med som matlåda dagen efter om det blir något över. Jag hade skinka, fetaost och spenat i, men det är också gott med kassler, bacon, broccoli eller cocktailtomater. Jag hade en mild ost i, men vill du ha lite mer smak på osten så använder du en starkare ost.

Ingredienser:
Till 6 personer:
400 g pasta (okokt)
400 g skinka
100 g färsk bladspenat
150 g feta ost
5 ägg
4 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Grovhacka spenaten. Koka pastan och låt den rinna av.
Strimla skinkan, riv osten och tärna fetaosten.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, vitlök och smaka av med salt och peppar. 
Rör ner pasta, skinka, fetaost och spenat i äggsmeten.
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 25-30 min.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut