måndag 16 mars 2015

Baconlindad köttfärslimpa

Gårdagens middag blev en baconlindad köttfärslimpa med champinjoner i.
Till den serverades potatis, brunsås, morötter, haricoverts och lingon.
Jag tycker att det blir väldigt gott med sältan från baconen.

Ingredienser:
750 g blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
½ dl grädde
1 riven gul lök
150 g champinjoner
1 ½ tsk salt
1 tsk aromat
2 krm vitpeppar
½ msk mejram
1 ½ pkt bacon

Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.

Finhacka löken och stek den glansig i en panna.
Skär champinjonerna i bitar och stek dem lätt i smör.
Lägg i löken och champinjonerna i färsen tillsammans med ägg och kryddor.

Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt.
Forma till en avlång limpa och linda baconen runt färsen och lägg dem i en ugnsform.

Sätt in i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.

Häll på lite vatten efter en halvtimme, så att det bli lite sky till såsen.

Såsen:
Skyn från köttfärslimpan
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk aromat
vitpeppar
salt

Gör så här:
Smällt smöret och vispa i mjölet. Tillsätt grädde, mjölk, kalvfond, soya, svartvinbärsgelé och kryddor.
Vispa till sist i skyn och låt såsen koka ihop.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut