söndag 19 april 2015

Spenat och gorgonzolapaj med sparristopping

Idag ska hela familjen åka in och äta lunch på Rose Garden.
En restaurang med massor av olika rätter i asiatiskt anda.
Väldigt bra mat enligt mig och den är min favorit restaurang just nu.
Från asiatiskt till paj.
Pajer i alla slag passar bra som ensamrätt eller till buffé.
Denna gången lagades en paj med smak av gorgonzola, spenat och lök.

Ingredienser:
Deg:
3 dl vetemjöl
50 g smör (rumsvarmt)
1 burk kvarg (250 g)
1 krm salt

Fyllning:
200 g spenat
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
140 g gorgonzola
3 ägg
2 dl creme fraiche
salt
peppar

Topping:
Sparris

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare.

Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader. 

Skiva purjolöken och finhacka vitlöken. Fräs i en panna utan att det får färg.
Lägg i spenaten och låt fräsa tills den är mjuk och all vätska har kokat in. Salta och peppra.
Lägg fyllningen i pajskalet och smula över gorgonzolan.
Vispa ihop ägg, creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Häll över pajen och grädda i ca 25 minuter.

Toppa med kokt sparris som du skär i lagom stora bitar.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut