söndag 24 maj 2015

Rödbets och chevéknyten på ruccola och pinjenötterbädd

Kombinationen rödbetor och chevéost är oslagbar och när vi grillade så gjorde jag knyten med rödbetor och chevéost i.
La dem sedan på en bädd av ruccola och pinjenötter.

Ingredienser:
400 g färska rödbetor
150 g chevréost utan kanter
1 msk flytande honung
½ tsk timjan
1 rulle kyld smördeg (250 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg (till pensling)

Garnering:
ruccolasallad
crema di balsamico
flingsalt
40 g pinjenötter

Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka med skalet på och gnid sedan av skalet under rinnande kallt vatten. Låt dem svalna. Du kan även använda förkokta skalade rödbetor om du vill.

Smula getosten. Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en bunke.
Blanda rödbetorna med honung, timjan, salt och peppar.
Rulla ut smördegen och skär i 6 bitar.
Fördela rödbetsblandningen mitt på fyrkanterna. Strö över den smulade getosten.
Vik in hörnen mot mitten och nyp ihop kanterna så de blir täta. Ställ dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla knytena med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Lägg ruccola på ett fat och strö över lite flingsalt och ringla över crema di balsamico.
Rosta pinjenötterma i en torr panna och lägg över salladen. Lägg till sist på rödbets- och chevréknyterna.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut