Jag uppskattar verkligen att bli bjuden på riktigt god husmanskost.
På tal om något helt annat så bakade jag chokladrutor till fikat idag och receptet kommer här.
Ingredienser:
Till en långpanna ca 30x40 cm:
10 dl vetemjöl
5 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 msk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 liter A-fil
150 g smör
100 mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret och chokladen i en kastrull. Låt svalna något. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kakaopulver, bikarbonat och bakpulver i en stor skål. Rör försiktigt ner smör/chokladen och filen.
Häll smeten i smord långpanna. Grädda chokladkaka i ugnen på 200 grader i 40-45 minuter. Låt svalna. Lägg eventuell över lite folie i slutet av gräddningen, så kakan inte blir för mörk.
Glasyr:
100 g mörk choklad av bra kvalité
500 g florsocker
200 g smör
2 ägg
2 ägg
Smält smöret och chokladen i en kastrull. Tag bort den från plattan och blanda i florsockret. När den har kallnat blandar du i äggen och rör tills glasyren har fått en ljus, fin färg.
Bre glasyren över den avsvalnade kakan och strö över strössel.
När kakan har svalnat skär du upp den i lagom stora bitar.
Bre glasyren över den avsvalnade kakan och strö över strössel.
När kakan har svalnat skär du upp den i lagom stora bitar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar