söndag 14 juni 2015

Stora köttbullar med fetaost

Till middag idag gjorde jag stora köttbullar med fetaostfyllning.
Till köttbullarna hade vi tortellini i tomatsås. Köttbullarna tillagade jag i ugnen. 

Nästa vecka är det midsommarafton och imorgon kommer jag att lägga ut några tips på vad du kan laga till midsommarlunchen.

Ingredienser:
Till ca 20 st stora köttbullar:
1 ½ kg blandfärs
skalet från 1 stor citron
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl finklippt persilja + lite till garnering.
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
kinesisk soya att pensla med
ca 150 g fetaost

Gör så här:
Riv det yttersta skalet från citronen och blanda ihop färs, citronskal, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar till en jämn smet.
Skär fetaosten i kuber. Gör en grop i varje köttbulle och tryck i en bit fetaost.
Vik ihop och rulla ihop till stora köttbullar. Lägg köttbullarna på en smörad plåt och sätt in dem i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Pensla dem efter halva tiden med lite soya för att få fin färg på köttbullarna. Strö över lite persilja innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut