Jag bakade en vit chokladkladdkaka med dulce de leche och ett krispigt täcke av rice krispies och mjölkchoklad.
Ingredienser:
Kakan till 16 bitar:
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½-1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
Glasyr:
150 g mjölkchoklad
½ dl vispgrädde
2 dl rise kripies
Gör så här:
Kakan:
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull.Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Häll över dulce de leche och till sist resten av smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader 30-35 minuter. Låt kallna i kylen.
Glasyr:
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen.
Rör om tills den smälter. Tillsätt 2 dl rice krispies och rör runt och bred glasyren över kakan. Låt stelna i kylen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar