Gick även en sväng på Alvesta marknad och köpte 2 fina pinnstolar på loppis.
Min sambo var inte lika nöjd som jag. Han tyckte inte att vi behövde mer stolar:)
Igår lagades det skinkschnitzel med stekt nypotatis och en god kantarellsås till den.
Receptet kommer här.
Ingredienser:
Till 4 personer:
4 skivor skinkschnitzel
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl pankomjöl el ströbröd
Garnering:
citron
ansjovis
kapris
Gör så här:
Banka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och pankomjölet på varsin flat tallrik.
Vänd schnitzlarna i mjölet, sedan i äggen och till sist pankomjölet.
Stek schnitzlarna gyllenbruna. Jag steker i smör och olja.
Det tar ca 2 minuter på varje sida.
Servera dem nystekta.
Garnera dem med ansjovis, kapris och citron.
Kantarellsås:
50 g smör
150 g färska kantareller
1 schalottenlök
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl mjölk
3 dl grädde
½ dl finklippt persilja
salt
peppar
Gör så här:
Ansa och grovhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlöken.
Smält smöret i en gryta och lägg i löken samt kantarellerna och fräs en stund.
Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll i grädde, mjölk och kalvfonden.
Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Lägg i den finhackade persiljan.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och pankomjölet på varsin flat tallrik.
Vänd schnitzlarna i mjölet, sedan i äggen och till sist pankomjölet.
Stek schnitzlarna gyllenbruna. Jag steker i smör och olja.
Det tar ca 2 minuter på varje sida.
Servera dem nystekta.
Garnera dem med ansjovis, kapris och citron.
Kantarellsås:
50 g smör
150 g färska kantareller
1 schalottenlök
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl mjölk
3 dl grädde
½ dl finklippt persilja
salt
peppar
Gör så här:
Ansa och grovhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlöken.
Smält smöret i en gryta och lägg i löken samt kantarellerna och fräs en stund.
Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll i grädde, mjölk och kalvfonden.
Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Lägg i den finhackade persiljan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar