lördag 10 oktober 2015

Rotfruktsgratäng

Ikväll så lagar vi plankstek och snart ska dom in i ugnen.
Men förra helgen så grillade vi och då gjordes det en rotfruktsgratäng med kålrot, morötter och potatis.
Ett alternativ till den vanliga potatisgratängen och väldigt gott.
Igår tittade vi på hockey på plats och idag har vi kollat på innebandy.
Nu är det snart dax för hockey igen, men fram för tv´n denna gång.
Hoppas att alla får en riktigt bra kväll.

Till en stor ugnsform behöver du.

Ingredienser:
1 stor kålrot
4 morötter
12 potatisar
3 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
5 dl grädde
3 dl mjölk
salt
aromat
smör

Gör så här:
Skala och riv kålroten, morötterna och potatisen på det grövsta på rivjärnet.
Blanda ihop dem i en bunke. Stek rotfrukterna i  3 omgångar i smör och blanda i 1/3 del av mjölken, grädden, osten och vitlöken per gång.
Jag stekte i omgångar eftersom jag inte fick plats med allt i pannan på en gång.
Krydda med salt och aromat. Lägg över rotfrukterna efterhand som du steker i en ugnsform. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 45-60 minuter eller tills gratängen är klar.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut