tisdag 20 oktober 2015

Spöken med chokladbollsfyllning

Nästa vecka är det Halloween. Vill du baka något gott och lättbakat i halloween tema, så kan du baka dessa spöken med chokladbollsfyllning. Själva spökkroppen gör du med hjälp av färdig sugar fondant eller sockermassa som det också heter.
Du hittar den i vanliga mataffärer. Barnen kommer älska att vara med att baka dem, det blir lite lagom kladdigt och det behövs ingen ugn.

Ingredienser till 12 st:
Fyllning:
200 g smör
6 dl havregryn
3 dl socker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker


Till spöket:
1 pkt sugar fondant white (250 g från Dr Oetker)
små chokladkulor till ögon

Gör så här:
Rör ihop smör och socker. Lägg i kakao, vaniljsocker, kaffe och havregryn.

Blanda ihop till en jämn smet. Forma ovala "kroppar" av chokladbollsdegen.
Kavla ut sugar fondanten och tryck ut cirklar med hjälp av ett glas (ca 8 cm i diameter).
Lägg de utstansade cirklarna över chokladbollskropparna och tryck till dem så de liknar små spöken. Tryck in chokladkulorna som ögon.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut