Passade på att koka fudge när jag hade en stund över. Som bas använde jag en burk kondenserad mjölk. Resultatet blev en fudge med kolasmak som smälter i munnen.
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 ½ dl grädde
½ dl ljus sirap
6 dl socker
50 g smör
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Koka alla ingredienser i en gryta tills temperaturen blir 115 grader.
Rör då och då så det inte kokar fast i botten.
Tag bort grytan från plattan och låt fudgen svalna lite. Vispa sedan fudgen för hand i några minuter innan du häller upp den i en form klädd med bakplåtspapper. Ca 25x15 cm.
När fudgen är kall så skär du den i lagom stora bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
oj så mycket gott du lagar..man blir helt svag, nästan så man känner doft o smak!.. Jag skulle gärna på fudgen,,vi får se närmare jul.
SvaraRaderaTack så väldigt mycket! /mvh Linda
SvaraRaderaGör fudgen just i denna stund! Älskar smeten hittills, mycket bra recept. Kram och god jul önskar Hanna Bandana och Joel.
SvaraRaderaTack! God Jul till er oxå. / mvh Linda
RaderaGjorde den här idag och den blev verkligen god. Det blev mörka flagor i den trots att jag rörde om. De försvann när jag sedan vispade fudgen med elvispen. Flagorna påverkade inte heller smaken. Jag hade även i 2dl salta jordnötter. Tack för ett mycket bra recept! Jag kommer definitivt göra det igen till nästa jul.
SvaraRaderaKul att höra! Hoppas att du får en bra jul! / mvh Linda
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHar gjort denna fudge i två år nu & den är den godaste av alla! God Jul till dig!