lördag 7 november 2015

Kladdkaka med Kinapuffstopping

Idag är det kladdkakans dag och jag har bakat en kladdkaka med en topping av mjölkchoklad och kinapuffar.
Kinapuffar och mjölkchoklad är 2 favoriter när det gäller choklad, så vad kan gå fel?
Inget enligt mig, den är syndigt god.

Ingredienser:
100 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm diameter).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna medans du gör toppingen.

Topping:
200 g mjölkchoklad
4 msk vispgrädde
4 dl kinapuffar

Gör så här:
Smält samman choklad och vispgrädde över ett vattenbad. Bred chokladen över kladdkakan. Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kladdkakan. Låt stelna i kylen.

Servera vispad grädde till.









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut