Jag köpte hem en hel oxfilé till nyårsafton och skar bort kantbitarna som jag lagade en krämig pasta med oxfilé av.
Detta är en rätt som går snabbt att laga och är väldigt god.
Ingredienser:
400 g oxfilé
smör
1 gul lök
3 msk kalvfond
½ dl madeira
6 dl grädde
1 dl riven parmesan
salt
peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör och häll i madeira, kalvfond och grädde.
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Koka pastan i saltat vatten.
Häll av vattnet i ett durkslag.
Ställ såsen åt sidan medans du skär oxfilén i tärningar. Stek oxfilén hastigt i smör och krydda med salt och peppar. Lägg i köttet och skyn i såsen och tillsätt hälften av osten.
Blanda såsen med den nykokta pastan. Strö över resten av parmesanosten och servera.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar