måndag 14 december 2015

Små lussebullar

Jag bakade lussebullar, men gjorde dem bara hälften så stora som vanliga lussebullar.
Jag hoppade över russinen, för dom pillar barnen ändå bort.
Resultatet blev saftiga små mumsbitar med strykande åtgång.

Ingredienser :
ca 60-65 st:

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella 250g
1-2 påsar saffran (0,5-1 g)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Pensling:
1 ägg

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Dela den i 60-65 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs ytterligare ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader 5-7 min. Låt svalna under bakduk.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut