Till grytan serverades vitlöksbröd.
Resultatet en god och mättande gryta med mycket smak.
Ingredienser:
Till 4-6 personer:
1 röd chili
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk färsk riven ingefära
1½ tsk curry
½ msk garam masala (indisk kryddblanding)
3 dl röda linser
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl grädde
1 blomkålshuvud
½ dl mango chutney
salt
Gör så här:
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök, paprika,vitlök och chili i en gryta. Lägg i curry, garam masala, ingefära, tomatpuré och linser och fräs i någon minut. Dela blomkålen i små buketter.
Häll i krossade tomater och vatten. Låt sjuda i ca 20 minuter.
Tillsätt grädde, mango chutney och blomkålen och låt puttra tills blomkålen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar och lägg till sist i persiljan.
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl grädde
1 blomkålshuvud
½ dl mango chutney
salt
peppar
½ dl klippt slätbladig persilja
Garnering:
persilja
½ dl klippt slätbladig persilja
Garnering:
persilja
Gör så här:
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök, paprika,vitlök och chili i en gryta. Lägg i curry, garam masala, ingefära, tomatpuré och linser och fräs i någon minut. Dela blomkålen i små buketter.
Häll i krossade tomater och vatten. Låt sjuda i ca 20 minuter.
Tillsätt grädde, mango chutney och blomkålen och låt puttra tills blomkålen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar och lägg till sist i persiljan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar