måndag 11 januari 2016

Linsgryta med blomkål

Många gånger har jag tänkt att jag ska laga mer vegetariska rätter, men det har liksom inte riktigt blivit av. Men idag så lagade jag en linsgryta med blomkål inspirerad av indiska smaker.
Till grytan serverades vitlöksbröd. 
Resultatet en god och mättande gryta med mycket smak.

Ingredienser:
Till 4-6 personer:
1 röd chili
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk färsk riven ingefära
1½ tsk curry
½ msk garam masala (indisk kryddblanding)
3 dl röda linser
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl grädde
1 blomkålshuvud
½ dl mango chutney
salt
peppar
½ dl klippt slätbladig persilja

Garnering:
persilja


Gör så här:
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök, paprika,vitlök och chili i en gryta. Lägg i  curry, garam masala, ingefära, tomatpuré och linser och fräs i någon minut. Dela blomkålen i små buketter. 
Häll i krossade tomater och vatten. Låt sjuda i ca 20 minuter.
Tillsätt grädde, mango chutney och blomkålen och låt puttra tills blomkålen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar och lägg till sist i persiljan.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut