fredag 10 juni 2016

Marinerad fläskfilé med soltorkade tomater och basilika till 50 personer

Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marinerad fläskfilé.
Vädret var på vår sida och allt flöt på som planerat.
Som vanligt så blev det massor med mat över. Alltid lagas det för mycket mat.

Ingredienser:
Till 40-50 personer:
12 fläskfiléer
salt
peppar
grillkrydda

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över filéerna i en ugnsform och stek köttet klart i ugnen.
Låt köttet kallna i kylen.

Marinad:
4 krukor färsk, finhackad basilika
4 dl balsamvinäger
8 dl olja
2 msk salt
2 tsk svartpeppar
400 g soltorkade tomater (som hackas). Blanda ihop alla ingredienser.

Skiva köttet tunt och häll över marinaden.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut