lördag 9 juli 2016

Fläskfilé i rosépepparsås

Efter några timmars jobb i trädgården var det dax att laga mat.
Kvällens middag blev fläskfilé i rosépepparsås och en potatisgratäng till.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
2 fläskfileér
3 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
4 dl grädde
maizena mjöl
1- 1 ½ msk rosépeppar (mortlad)
salt
grillkrydda

Gör så här:
Stöt de hela rosépepparkornen i en mortel. Ansa fläskfilén och skär den i skivor.
Stek fläskfilén i smör och krydda med salt och grillkrydda. Tag upp köttet och häll i 3 dl vatten i pannan och vispa ihop med skyn från köttet. Häll i fond, soya och grädden. Tillsätt den malda rosépepparn.
Red av med maizenamjöl och låt såsen koka ihop. Lägg tillbaka köttet i såsen och servera.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut