torsdag 4 augusti 2016

Bruschetta med kantareller och bacon

Min sambo och hans son va ute och gick, kom hem med stora fina kantareller:)
Jag gjorde bruschetta på surdegsbröd med kantareller och bacon. Så gott och lyxigt!

Ingredienser:
1 surdegsbaguette (14 skivor)
smör
200 g kantareller
1 pkt bacon
1 schalottenlök
½ dl riven prästost
½ dl grädde
1 msk vetemjöl
2 msk finhackad persilja
salt
peppar

Gör så här:
Skär baguetten i skivor och bre smör på dem. Lägg dem på ett bakplåtspappersklädd plåt. Rensa kantarellerna och skär dom i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken.
Skär baconen i bitar och stek dem knapert. Lägg i löken och kantarellerna och fräs lite till.
Pudra över vetemjölet och rör runt. Lägg i osten och grädden. Smaka av med salt och peppar och rör till sist ner persiljan. Fördela fyllningen på 14 skivor och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut