onsdag 19 april 2017

Blåbärspaj

Jag hade många blåbär i frysen och bjöd på en blåbärspaj med ett knäckigt täcke.
Till pajen serverades vaniljsås.

Ingredienser:

blåbär så det täcker botten av pajformen
ca 3 msk potatismjöl
ca ½ dl strösocker


Topping:
150 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl grädde


Gör så här:
Smält smöret. Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver, sirap och grädde.
Häll i det smälta smöret och rör ihop till en smet.


Lägg blåbären i en pajform och strö över sockret och potatismjölet. Blanda runt lite.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås.




2 kommentarer :

  1. Svar
    1. Hej! Ja, blåbären var nästan helt tinade. / Med vänlig hälsning, Linda

      Radera

Skriv ut