onsdag 7 juni 2017

Krämig pastasås med bacon och champinjoner

En krämig pastasås med bacon och champinjoner går fort att göra och uppskattas av hela familjen.
Jag använde färsk pasta.

Ingredienser:
Till 6-8 personer
750 g färsk pasta
3 paket bacon
1 gul lök
125 g färskost av getmjölk med smak av vitlök och peppar
5 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
½ tsk grovmalen svartpeppar
salt
maizenamjöl till redning

Garnering:
parmesan
persilja

Gör så här:
Skär baconet i bitar och knaperstek det. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Skär champinjonerna i skivor och skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör utan att den tar färg. Lägg i champinjonerna och fräs lite till.
Häll i grädden och mjölken. Tillsätt färskosten och pepparn.
Låt koka ihop. Lägg i baconet och smaka av med salt. Red av med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten. Koka pastan enligt anvisningarna och rör sedan ner den i pastasåsen.
Strö över parmesanost och persilja. Servera.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut