Ingen jul utan sill och jag gillar att testa nya sorter.
Här kommer receptet på en apelsin och kanelsill.
Ingredienser:
Till en burk behöver du:
1 pkt 5 minuterssill
Ättikslag:
½ dl ättika 12%
1 dl socker
1 ½ dl vatten
5 kryddpepparkorn
3 kanelstänger
Till sillen:
1 apelsin
skal och saft av en lime
1 msk flytande honung
Gör så här:
Koka ihop lagen tillsammans med kryddorna och låt kallna. Skär sillen i bitar.
Koka ihop lagen tillsammans med kryddorna och låt kallna. Skär sillen i bitar.
Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Krama ur saften som finns kvar i och blanda den i ättikslagen. Riv skalet från limen, men ta inte med det vita. Pressa i limesaften och ringla i honungen.
Blanda ihop alla ingredienser.
Blanda ihop alla ingredienser.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar