Ikväll lagade jag flera smårätter och en av dem var smördegsknyten med fetaost, soltorkade tomater och basilika.
Ingredienser:
Till 12 st behöver du:
1 pkt smördeg 250 g
Fyllning:
100 g fetaost
8 soltorkade tomater
2 tsk olja som tomaterna ligger i
1/2 dl finhackad färsk basilika
grovmalen svartpeppar
Pensling och garnering:
1 ägg
sesamfrön
ärtskott
cocktailtomater
basilika
Gör så här:
Rulla ut smördegen och stansa ut runda plattor med hjälp av ett mått eller skål, ca 8 cm i diameter. Skär fetaosten och de soltorkade tomaterna i småbitar.
Hacka basilikan och rör ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av med lite grovmalen svartpeppar. Fördela oströran i mitten, pensla med uppvispat ägg runt kanterna.
Vik ihop till halvmånar och tryck samman kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla med resten av ägget och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Lägg upp på ett fat och garnera med ärtskott, cocktailtomater och basilikablad.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar