Nu finns det en massa god grönkål i affärerna. Jag bakade en paj med grönkål och ädelost.
Ingredienser:
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
150 g grönkål (repad och klar)
1 gul lök
140 g kvibille gräddädel
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
lite salt
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen för hand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Skölj och skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den i bitar.
Fräs löken och grönkålen i smör tills den är glansig och fin. Krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg kålen i pajskalet.
Skär osten i småbitar och lägg den över grönkålen.
Vispa ihop ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Skölj och skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den i bitar.
Fräs löken och grönkålen i smör tills den är glansig och fin. Krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg kålen i pajskalet.
Skär osten i småbitar och lägg den över grönkålen.
Vispa ihop ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar