Istället för vanlig lasagne gjorde jag en öppen lasagne med köttfärssås, två olika sorters svamp och bacon.
Köttfärssås:
Till 4 portioner:
700 g blandfärs
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl krossade tomater
1 dl grädde
1 tsk torkad basilika
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
1 msk socker
salt
soja
Gör så här:
Bryn färsen, vitlöken och löken. Tillsätt krossade tomater, fond och grädde. Lägg i kryddor och lite soya. Låt koka ihop.
Tillbehör:
färska lasagneplattor
2 pkt bacon
200 g portabellosvamp
200 g kastanjechampinjoner
salt
persillade
riven parmesanost
ärtskott
cocktailtomater
Gör så här:
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Ansa och skär svampen i skivor och stek den i en panna. Krydda den med lite salt och persillade. Koka lasagneplattorna i saltat vatten i ca 2-3 minuter. Varva lasagneplattor, köttfärssås, svamp och bacon direkt på fyra tallrikar. Toppa med basilika och riven parmesanost. Garnera med tomater och ärtskott.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar