söndag 11 augusti 2019

Kantarellpaj med ost och salladslök

Igår åt vi kräftor och till dem gjorde jag en kantarellpaj med ost och salladslök.

Jag använde en ost som hette Vesterhavsost, en jättegod lagrad ost.

Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
lite salt

Fyllning:
3 ägg

2 ½ dl grädde

200 g riven lagrad ost

2 salladslökar

peppar

salt

300 g kantareller

några kantareller till garnering

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg i en matberedare eller för hand.

Lägg degen i plastfolie och låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Skär salladslöken i skivor. Stek kantarellerna och salladslöken i en stekpanna och krydda med lite salt.
Vispa ihop äggen och grädden. Blanda ner den rivna osten. Lägg kantarellerna och löken i pajskalet ( spara några till garnering). Häll över ost och äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut