Jag hade plockat en del kantareller och hade en brieost i kylen, resultatet blev en paj med kantareller och brieost.
Ingredienser:
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
3 ägg
2 ½ dl grädde
175-200 g brieost
250 g kantareller + några till garnering
1 gul lök
peppar
salt
Garnering:
kantareller
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och finhacka löken.
Stek kantarellerna och löken i smör i en stekpanna och krydda med lite salt. Skär brieosten i skivor.
Vispa ihop äggen, grädden och krydda med salt och peppar. Lägg kantarellerna i pajskalet och lägg över brieosten. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Vispa ihop äggen, grädden och krydda med salt och peppar. Lägg kantarellerna i pajskalet och lägg över brieosten. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Garnera med några kantareller.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar