Jag gjorde en vegetarisk pasta med squash i tomatsås. Rätten går snabbt att göra och räcker till 6 personer.
Ingredienser:
Till 6 personer:
700 g pasta
1 squash ( jag hade gul squash)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela champinjoner eller små färska champinjoner
600 g passerade tomater
1 dl vatten
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk basilika
1 tsk persillade
1 msk socker
½ dl finhackad persilja
1 dl riven parmesanost
Garnering:
persilja
riven parmesan
Gör så här:
Skär squashen i bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka pastan under tiden som du gör såsen. Fräs squashen, löken, vitlöken i smör i några minuter. Lägg i champinjonerna och fräs lite till. Tillsätt de passerade tomaterna, vattnet och kryddorna och låt koka ihop. Lägg till sist i osten och persiljan. Blanda i den kokta pastan och rör runt. Garnera med parmesanost och persilja.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar