Lagade en krämig laxgratäng med räkor och dill. Till gratängen serverades potatismos och broccoli.
Till 6 personer:
6 portionsbitar laxfilé utan skinn
salt
peppar
Sås:
50 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
5 dl grädde
2 msk citronsaft
4 msk fiskfond (Bong eller liknade)
3 msk finhackad dill
2 krm cayennepeppar
1 nypa socker
salt
Garnering:
räkor
citron
dill
Gör så här:
Skär laxen i lite större bitar. Lägg den i en ugnsfast form och krydda med salt och lite peppar. Smält smöret och vispa i vetemjölet. Tillsätt grädde, cremefraiche, fond, citronsaft och cayennepeppar. Smaka av med salt och en nypa socker.
Finhacka dillen och lägg i den i såsen.
Häll såsen över laxen och tillaga i ugn på 200 grader tills laxen är klar, ca 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar