Till nyår gjorde jag en enkel dessert med krossade maränger, dumlefluff och jordgubbar. De garnerades sedan med en hel jordgubbe och dumleflan.
Ingredienser:
maränger
dumlefluff ( se recept nedan)
jordgubbar
dumleflan ( se recept nedan)
Gör så här:
Dumlefluff:
16 hackade dumlekolor
3 dl vispgrädde
Lägg dumlen i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll ner i bunken. Rör tills dumlen har smält. Ställ kallt i kylen, gärna över natten. Vispa upp med elvisp till till en mousse.
Dumleflan:
dumlekolor
flingsalt
Sprid ut dumle på ett bakplåtspapper och baka i ugn i ca 8 minuter på 175 grader . När du tagit ut dem i ugnen smular du över lite flingsalt.
Dessert:
Smula sönder maränger och skär jordgubbarna i bitar. Varva maränger, dumlefluff och jordgubbar i ett glas. Garnera med en hel jordgubbe och dumleflan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar