Gillar du sjömansbiff? I så fall kommer du att gillar denna rätt med smak av sjömansbiff, men med kotletter istället för nötkött.
Ingredienser:
6 kotletter
2 gula lökar
2 morötter
12 potatisar
½ dl vetemjöl
3 msk kalvfond
2 st lagerblad
4 dl vatten (till skyn)
3 dl mörkt öl
2 ½ dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
soja
timjan
salt
peppar
persilja
Gör så här:
Bryn kotletterna i en panna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg upp dem i mitten av en ugnsform. Blanda vatten och mjöl och häll det i stekpannan. Häll i öl, grädde, kalvfond och svartvinbärsgelé. Lägg i lagerbladen. Krydda med salt och peppar och ta ev i lite soja för färgens skull.
Låt koka ihop.
Skala och skiva löken. Stek löken och strö på en nypa socker.
Skala och skiva potatisen och morötterna i tunna skivor. Varva med potatis, lök och morötter vid varje sida av kotletterna. Krydda med salt och timjan på varje lager. Häll såsen över köttet och potatisen och sätt in i ugnen på 200 grader i 1- 1 ½ timme. Garnera med finklippt persilja.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar