5 dl ljummet vatten, 37 grader
1 ½ tsk salt
250 g Kesella kvarg lätt
14-15 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Rör tills jästen löser sig.
Tillsätt salt, kesella och det mesta av mjölet.
Jäs under bakduk 30-45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop.
1 dl olja
1 finhackad vitlöksklyfta
100 g soltorkade tomater
rosmarin, timjan, persilja och flingsalt.
Platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Lägg på oljeblandningen och flingsalt.
Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa i 20 minuter och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Lägg på oljeblandningen och flingsalt.
Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa i 20 minuter och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt brödet svalna under bakduk.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar