lördag 29 september 2012

Honungsfrallor

Visst är det mysigt med nybakta frallor till frukosten när det är ruskigt ute och det regnar.
Idag bakade jag honungsfrallor och till dem behöver du.

50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 äggula
1 tsk salt
2 msk flytande honung
ca 13-14 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Häll över jästen, så den löses upp. Tillsätt äggula, honung, salt och det mesta av vetemjölet.



Knåda degen kraftigt för hand eller i maskin.
Låt jäsa under duk i 30 min.

Själp upp på bakbordet och dela degen i 22 bitar. Rulla till släta bullar. Doppa frallorna i mjöl och lägg dem på
bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 30 min.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12 min.

2 kommentarer :

  1. Vilken temperatur brukar fi ha ugnen på? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du sa till! 225 grader i ca 12 minuter ska det vara. /Mvh Linda

      Radera

Skriv ut